top of page

Uit welk materiaal worden de Milou by Nena juwelen gemaakt en hoe onderhoud je ze best?

Bijgewerkt op: 18 aug. 2021


Met welke materialen werken we en hoe kan je ervoor zorgen dat je oorbellen zo lang mogelijk meegaan?

Al onze juwelen worden met de grootste liefde en zorg met de hand gemaakt. Hoewel we hiervoor werken met duurzame en sterke materialen, is het goed dragen, bewaren en onderhouden van onze juwelen een must om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Daarom geven we je graag uitleg bij de materialen die we gebruiken en lijsten we een aantal care instructions op.


Onze juwelen zijn gemaakt van twee soorten materialen. Enerzijds hebben we de 3D geprinte juwelen, anderzijds de polymeer klei juwelen.Onze 3D juwelen worden geprint van het materiaal PLA. PLA is een duurzaam alternatief voor traditioneel plastic. Zo wordt het gemaakt van biologisch afbreekbare en hernieuwbare grondstoffen. Bovendien is PLA een zeer licht materiaal.
De polymeer klei juwelen zijn handgemaakt met Fimo klei. Wij mengen de kleuren, bakken de juweeltjes, schuren ze af en zetten ze in elkaar. Een intensief proces, maar we doen het met veel liefde en passie. De klei juweeltjes worden op een specifieke manier gebakken om zo licht en duurzaam mogelijk te zijn.


Om de juwelen een extra chique touch te geven, werken we met gouden en zilveren oorhaakjes en bedels. Deze onderdeeltjes zijn nikkelvrij en zijn gemaakt van DQ metaal of stainless steel.


DQ staat voor Designer Quality en is een soort Europees keurmerk voor kwalitatief zeer goed materiaal dat vooral gebruikt wordt om professionele juwelen mee te maken. Het is een nikkelvrije metaalsoort met een dun laagje zilver of goud eroverheen. DQ metaal kan na een tijdje verkleuren. Dit is een natuurlijk proces. Met een zilverpoetsdoekje kan je de onderdeeltjes terug oppoetsen.


Stainless steel of roestvrij staal is een legering van ijzer, chroom en koolstof. Het is een sterk materiaal dat niet snel krast en mooi glimt. Stainless steel verkleurt niet en is allergievrij. Je moet alleen uitkijken met chloor. Daar is het uiterst gevoelig voor.Hoe draag je het best zorg voor je Milou juweeltjes?

  • Bewaar je juwelen op een koele, droge plaats en weg van direct zonlicht.

  • Houd je juwelen uit de buurt van water en bewaar ze niet op vochtige plaatsen. Doe je juwelen uit voordat je gaat douchen of zwemmen.

  • Slapen met je juweeltjes is geen goed plan.

  • Zoals hierboven al vermeld kan DQ metaal na een tijdje gaan verkleuren door aanraking met parfum, lotions, vochtigheid en door de zuurtegraad van je huid. We raden je aan om je juwelen pas aan te doen na het aanbrengen van parfum en lotion.

  • Steek je juwelen bv niet los in je handtas. Zo voorkom je dat je de juwelen buigt of beschadigt.

  • Je 3D geprinte juwelen leg je bij warme temperaturen best niet in de zon, in de auto of achter het raam. PLA kan vervormen bij hoge temperaturen.

106 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page